HTML

Társkereső Tanácsadó

Friss topikok

  • Lord Kitchener: Nincs ronda nő csak kevés pia... Mennyire igaz! Hányszor volt, hogy olyan csajokra mentem rá matt ... (2011.02.03. 17:40) Ronda nő nincs, csak...??? És hol itt a megbecsülés?
  • pamelafoot: kedves andrás nagyon szeretnék töled tanácsot kérni!!! 2és fél éve mozgok a tásskeresésben. a hely... (2008.12.23. 20:55) Tanács-talan...

Linkblog

2008.08.23. 21:45 Társkereső Tanácsadó

Tanács-talan...

Furcsa dolgot figyeltem meg. Mintha valahogy kimaradt volna a társkeresőkkel való foglalkozás ebben a társadalomban, miközben a csapból is az folyik, hogy mennyire sokan vannak társ nélkül. Keresek a neten ilyenféle dolgot, és nem találok. A "randiguru" tavaly január óta nem frissítette az oldalát. Ráadásul az utolsó bejegyzései is csak bemásolt irományrészletek voltak a forrásra mutató linkkel. Nem csodálom, hogy sokan tanács-talanok a társkeresésben.

Tisztázni szeretnék egy lényeges dolgot, mert gyakran érdeklődnek a tanácsadás iránt úgy, mintha valami más dolog lenne, nem pedig tanácsadás.

Tehát: ez egy tanácsadás. Nem jóslás, nem tipposztás, nem találgatás. A társkereső tanácsadó társkeresési tanácsot ad. Nem társat keres, hanem tanácsot ad. A célja nem az érdeklődő leírásának megfelelő társ megtalálása, hanem annak a megoldása, hogy a társkereső egyedül, és önállóan meg tudja oldani azt, ami nem megy neki.

Például vannak, akik még csak nem is társkeresők. Nem döntötték el. Nem tudják, mit akarnak. Nem mernek ismerkedni. Félnek. Bizonytalanok. Egyszer eldöntik, aztán összeszedik, aztán.... áá inkább mégsem.

Van egy dolog, ami túlságosan feltűnő ahhoz, hogy az emberek ne vegyék észre, és az emberek mégsem veszik észre. Akkora nagy lóláb, hogy átlóg a Föld túlsó felére, ki a Tejútra, és még azon is túl...

Szemben velünk egy kombinált általános, középiskola, és sportiskola van. Az ablakunk alatt szoktak beszélni a fiatalok. Meg cigiznek. Mert sportiskolások. Tehát beszélnek. Legalábbis úgy hiszi az ember... Legalábbis úgy szeretné az ember, hogy beszéljenek. De nem beszélnek. B.... meg köcsög sz... jálef...sz b....zi állat stb. Ha megkérdezném, kinek mondja, hát a BARÁTJÁNAK. Nem, nem. Nem a barátjának. Nem is tudná a barátjának mondani, mert olyan nincs neki. Olyan módon beszélnek, és bánnak egymással, ahogy nekem még a legutolsó ellenségemmel sem jutna eszembe bánni. Nincsenek barátságok, nincsenek barátok, nincsenek összetartó kapcsolatok.

A Jó Isten áldjon meg mindenkit! Hát ha ilyen "barátai" vannak, akik megmondják neki a "tutit", tanácsot adnak neki, "kiokosítják", akkor mekkora esélye lesz neki arra, hogy

1. összeszedjen egy kicsike-picike önbizalmat ahhoz, hogy belekezdjen a társkeresésbe.
2. hogy az első nehézségek utáni "ugyemegmondtamköcsög" segítő hozzászólást túlélje.
3. valahogy nem tudom, hogyan, a fogait összeszorítva, de akkor is tovább csinálja, és akkor is megmutassa, hogy sikerülni fog neki???
(ez lányokra ugyanígy, csak más szókinccsel, de teljesen ugyanígy igaz!!!)

Soha senki még csak el sem fog tudni kezdeni társat keresni magának, amíg nem tett rendet maga körül a saját életében. Ezek a nagyszájú, buta, felületes, és közönséges idióták azért vették fel ezt a maszkot, hogy legyen mi mögé elbújniuk, hogy ne látsszon, mennyire tehetetlenek, mennyire üresek, mennyire felszínesek. Egész életemben szenvedtem az ilyen nagyszájú, és lekezelő emberektől, és sok évembe került, míg végigmentem azon, hogy kiválogassam, és kihajítsam magam körül azokat, akik mindig, mindenáron, minden módon azt akarták elérni, hogy NEKEM SE SIKERÜLJÖN.

Van egy jó hírem.

Tudom, hogy hogyan kell megcsinálni. Tudom, hogy hogyan kell kiválogatni az értékes szemeket a hulladék közül. VAN RÁ MÓD.

Ha azt gondolod, hogy érdekes lehet neked ez a dolog, írj nekem. Vedd fel velem a kapcsolatot. Valószínűleg nem fogod megbánni.

Mostanában egyre kevesebb olyan emberrel találkozom, aki akar változtatni, és a változtatni akarók tele vannak olyan akadályozókkal, akik NEM akarják azt, hogy neki sikerüljön. Mindenhogyan keresztbe tesznek, és akadályoznak. Úgyhogy várom azoknak a megmaradtaknak a jelentkezését, akik még el tudják képzelni magukat, mint boldog embert. (Ez nem lett szép nyelvtanilag, látom, sok a szóismétlés, de ezt most azért is így hagyom...)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresotanacsado.blog.hu/api/trackback/id/tr75629699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pamelafoot 2008.12.23. 20:55:55

kedves andrás nagyon szeretnék
töled tanácsot kérni!!!
2és fél éve mozgok a tásskeresésben.
a helyzetem speciális.
és nem átlagos.
tudom mindenkié az.
KÉRLEKszépen -ne itt válaszol!!!
bövebben akarok irni magamrol.
irásod nagyon felkeltette érdeklödésemet
talán nem reménytelen...
amit irtál lényegileg magamra
ismertem.
KÉRLEK:ide irj.
duszagyula@chello.hu
nagyon várom visszajelzésed!!!!
üdvözlettel.gyula
süti beállítások módosítása