HTML

Társkereső Tanácsadó

Friss topikok

  • Lord Kitchener: Nincs ronda nő csak kevés pia... Mennyire igaz! Hányszor volt, hogy olyan csajokra mentem rá matt ... (2011.02.03. 17:40) Ronda nő nincs, csak...??? És hol itt a megbecsülés?
  • pamelafoot: kedves andrás nagyon szeretnék töled tanácsot kérni!!! 2és fél éve mozgok a tásskeresésben. a hely... (2008.12.23. 20:55) Tanács-talan...

Linkblog

2008.08.15. 14:27 Társkereső Tanácsadó

A leggyakoribb probléma

Mint önkéntes társkereső tanácsadó a leggyakoribb probléma, amivel hozzám fordulnak, az az eset, amikor teljesen tanácstalanok. Ez a teljes bizonytalanság, és teljes zűrzavar állapota. Sokkal gyakoribb, mint az első ránézésre gondolható volna, ha megfelelően tudnék fogalmazni... Szóval a káosz kezelése.

A káosz az egy borzasztó dolog. Semmi nem kiszámítható, semmi nem biztos. Amibe belefog az ember, összedől. Megír egy levelet, és vár, és vár, és vár, és vár... Aztán jön valami hülye válasz, vagy egyáltalán nem jön semmi... Aztán megint elindul valamerre, és megint próbálkozik. Felhív valakit, elküld egy sms-t. És jönnek a hülyébbnél hülyébb dolgok, beszólnak a barátok (már amennyiben őket annak lehetne nevezni), vagy a barátnők (róluk már nem is szólva), és az embernek még az élettől is elmegy a kedve. De mi az orvosság minderre?

Először is a káoszból KI KELL emelkedni. Aki benne marad, az csak idiótákat, és hülyéket talál, akik szintén ott vannak megragadva, de már olyannyira megszokták, hogy elkezdték "nagyon élvezni". Alkalmi szexelésre kiéhezettek, pénzéhes macák, és macsók... Ők évek-évtizedek óta ebben élnek, "jó nekik". De mi legyen a többiekkel, akik családot, gyereket, boldogságot keresnek, társat a vacsorához, az ébredéshez, az erkélyen bambuláshoz...


Amíg valaki káoszban van, nem tekinthető olyan valakinek, akinek van saját akarata, vannak saját céljai, és van értelme bármibe is belefogni vele kapcsolatban. Emberek tömegei keresnek társat, miközben semmit nem tudnak arról, hogy merre mennek, mit akarnak. Amíg az embernek lerendezetlen magánéleti dolgai, vagy súlyos anyagi gondjai, vagy egyéb rendbetennivalói vannak, addig ezt az egészet csak cipeli a hátán. Nem egy, és nem kettő embernek írtam az utóbbi időben azt, hogy MOST NE foglalkozzon társkereséssel. Tegye rendbe magát. Dolgozzon magán. Sportoljon. Menjen sétálni. Másszon hegyet, vagy biciklizzen. Az utóbbi hónapokban rám is jellemző volt a beszűkülés. Sokáig csak ülő tevékenységet végeztem (ezt is kell néha), de nem szabad megfeledkezni a külvilágról. Amíg nem túl késő.

Tehát életmódváltás, és egy kis figyelem saját magunkra. Foggyatok le, vegyetek pár új ruhát, csináljatok magatokból "jól eladható" embert. Nem is olyan régen úgy döntöttem, hogy a pár éve nem túl rendszeresen festett hajamat levágatom (könnyű volt nekem, szóltam a páromnak, aki némi aggódás után hajlandó volt megtenni), és lám, azóta sokan megdicsérik az amúgy erősen őszülő fejemet... Nem mintha nagy késztetést éreznék a környezetem elkápráztatására, de azért az ember egészen máshogy érzi magát pár jó szótól. Ha jobban belegondoltok, vajon ti szóba állnátok saját magatokkal, ha arra kerülne sor?

Vegyétek kézbe saját életeteket! Váljatok kívánatossá, és meglesz a várt hatás. Valószínűleg könnyebben, mint gondolnátok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresotanacsado.blog.hu/api/trackback/id/tr59617329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása